Reply To: Franja 2015

Home Forums Tekmovanja Franja 2015 Reply To: Franja 2015

#40547
hemahema
Keymaster

Dan, kakršen je bil včeraj se ne zgodi vsak teden. Še vsak mesec ne.
Zgodil se je maraton Franja…

Priprave, bolj v glavah, kot v nogah (govorim za punce- štiri od nas: Lara, Darja, Katja in Tatjana so jo odpeljale prvič) so se začele že tedne prej. Saj, navrtenih kilometrov imamo vse dovolj. A, ko gre za dirko, je stvar povsem drugačna. In, ko smo se pred tekmo v BTC-ju pripravljali na štart, so bili živčki zelo načeti. Fantje so delovali precej bolj umirjeno.
Na štartu velikega maratona nas je bilo sedem punc in 17 fantov. Trije kolokovci pa so se udeležili malega maratona: Matic, Miha P. In Drago Frelih.
Že čakanje na pok pištole je napor….srce na 150 utripov …pa nekam bi še nujno morala letet pa ni več časa… In potem štart.

S Tatjano in Darjo smo štartale hkrati. Že po prvih zavojih na Ljubljanskih ulicah sva Tatjano izgubili. Videli sva jo samo še v hrbet. Z Darjo sva potem vso dirko peljali skupaj. Vmes so naju dohitevali in prehitevali naši iz skupin za nama. Sandi, Pavle, Seba so naju prehiteli že na Vrhniškem klancu. Malo pred Hotedrašico naju je prehitela zelo hitra skupina. Med njimi sva zagledali Mojco P. DEJMOOOO Mojca !!!! Nato še Tomaž. Seveda sva navijali in se drli za vsakim posebej. Tik pred spustom sta naju dohitela Matjaž in Lara. Z njima sva se potem skupaj peljali vse do Jeprce.
Kladje.
Darja na začetku klanca:

Darja in Lara sta klanec odgonili za šalo. Na vrhu sta počakali naju z Matjažem. Po dolini je letelo. Imeli smo lepo skupino in pa pomoč navijačev v Brodeh in kasneje v Škofji Loki,na Suhi , na križišču v Lipici,…. kjer se je od vseh koncev slišalo DEJMOOO KOLOKA. Res noro doživetje. Čeprav so moči že malo pojemale sva se z Darjo v cilj pripeljali veseli in nasmejani. Kasneje ko so po sms-ju sporočili še rezultat, pa resnično zadovoljni.
Ostale punce so dosegle rezultate da……KAPO DOL.
Lari čestitke za odpeljani VELIKI maraton z zelo dobrim rezultatom. (rorko na srce, res si je zaslužila priznanje za najmlajšega udeleženca na maratonu, ki pa ji ga je speljala ena še mlajša punca vendar je peljala mali maraton) Lara, za nas si ti zmagala.
Katja je s časom 4:14 in z 19 mestom generalno, dokazala iz kakšnega testa je. Bravo katja.
Ponosni smo lahko na kar trikrat osvojene stopničke:
Tatjana, presenečenje dneva, tretja v svoji skupini. Čestitke.

Mojca P. drugo mesto v svoji skupini. Bravo!

In pa naša zmagovalka Valerija Mrak , Ki je v svoji skupini osvojila prvo mesto v generalni razvrstitvi pa je bila odlična peta. Ponosni smo nate, Valerija!

Na koncu smo dobili še pokal za številčno ekipo – peto mesto.

Tudi naši fantje so bili na koncu zelo zadovoljni. Naš najbolši Andrej je za zmagovalcem zaostal za slabih pet minut. Tudi skoraj vsi osteli so se uvrstili v prvo polovico. Bravo fantje.
Predvsem pa smo bili veseli, da smo prav vsi prišli na cilj brez težav in poškodb, ki smo jih na dirki videli kar precej, vključno z mrtvo kravo sredi ceste..
Zahvalia bi se še enkrat vsem navijačem, vsem , ki so prišli na Kladje in vsem ki so nas podpirali in pomagali na in ob progi (ne bom naštevala, ker lahko koga pozabim, moram pa reči, da je res lepo videti našo zastavo v Loki)
KOLOKA JE HUDA!!