Re:Re: 3.koloka extreme tour

Home Forums Kolesarske runde 3.koloka extreme tour Re:Re: 3.koloka extreme tour

#34059
izaiza
Participant

No še mal poročila od tretjega dne naprej,..
Tretji dan štartali z Makarske rive in se povzpeli na Biokovo (Sv.Jure) na 1700metrov. Vreme sončno, toplo že zjutraj, cesta lepa, proti vrhu pa mal zateguje, sploh zadnji ovinek. Na vrhu naredimo nekaj slik in se spustimo do križišča za Vrgorac, od koder se Tomaž spusti na nulo po avtodom, mi pa nadaljujemo do Vrgorca in naprej do Međugorja.
Nadaljujemo do Mostarja kjer se s kolesi (peš seveda) le s težavo prerinemo do starega mosta, spijemo pravo kavo z ratlukom, pogledamo fanta ki skoči z mostu v mrzlo Neretvo in nadaljujemo proti izviru Bune, kjer smo po planu nameravali spati. Toda v tej vasi so imeli ravno dneve Bekrije i Šukrije, zato je bila glavna cesta v vas zaprta saj se je na njej odvijala tržnica, ringlšpil, pečenjara na vsakem koraku, prodaja s soncem obsijane in smrdeče janjetine, muzika in še in še…to pa ne vidiš vsak dan….
Nismo imeli druge izbire, kot da nadaljujemo do naslednje vasi Stolac. Prenočišče najdemo zraven đamije. Dva sva spala v Bakini sobi, dva pa v Đedovi, dva pa v avtodomu.
Zjutraj za zajtrk dolg klanec ki mu ni konca, nogce pa že kar lepo scefrane….pridemo v Ljubinje in naprej čez Popovo polje (40 km čiste ravnine) do Trebinj. Spijemo kavo in se povzpnemo na mejni prehod Brgat-Ivanica. Sledi le še spust do cilja v Dubrovniku, kjer spijemo zasluženo pivo.
Cilj smo brez nezgod, z le tremi počenimi gumami dosegli vsi.
Blo je lepo…
Več podrobnosti, podatkov in slik pa dodajo še ostali v prihodnjih dneh….