Re:Re: Tek na smučeh 2015

Home Forums Tek in tek na smučeh Tek na smučeh 2015 Re:Re: Tek na smučeh 2015

#34483
urosuros
Participant

Ker ni bilo odziva kljub organiziranem prevozu na Vojsko naših tekačev, šprinterjev in biatloncev, smo se zjutraj Sandi, Simona in jaz odpravili proti ta trenutek najbolj urejenim tekaškim progam v Sloveniji. Proge so res odlične in dobro pripravljene tako za skate kot za klasiko. Vse pohvale Smučarsko tekaškem u klubu Idrija.

Do tekaškega poligona preko Žirov, Idrije je 58 km, se pravi dobro uro iz Škofje Loke. Iz meglene Idrije nas je kmalu po vzponu v smeri Vojskega pričakalo lepo sonce in na vrhu lep razgled po hribovju in proti Alpam. Vojsko leži na višini cca.1100 m.n.v. Ko smo prispeli do tekaškega poligona ki je bil pripravljen kot za tekmo je bil na naših obrazih samo še nasmeh.
Res užitek, ki si ga želi vsak smučarski tekač. Lahko izbirate med krajšim krogom (3km) ali daljšim (6km), ki sta oba razgibana s kratkimi vzponi in spusti. Ob večji količini snega pa imajo pripravljeno tudi 10km progo.

S Sandijem sva pretekla malo več kot 24 km, Simona pa 12km. Kljub utrujenosti ob zaključku teka smo se zadovoljni in z lepimi vtisi vrnili proti domu.

Priložnost zamujena ne vrne se nobena 😛

Slike sledijo …