Licenciranje pri Kolesarski zvezi Slovenije

Home Forums Splošno Licenciranje pri Kolesarski zvezi Slovenije

 • This topic is empty.
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #28936
  MaZi
  Keymaster

  Ker se je na parih “sestankih” porajala ideja/želja po licenciranju kolesarjev, sem se malo pozanimal na Kolesarski zvezi Slovenije kakšni so stroški in prednosti, če se odločimo za licenco.

  Največja prednost licence je zavarovanje odgovornosti proti tretji osebi v primeru nesreče in nezgodno zavarovanje kolesarja.
  Spodaj prilagam odgovor, ki sem ga dobil od KZS.

  Če želi kakšen izmed naših članov vzeti licenco, se mora naš klub včlaniti v Kolesarsko zvezo in poravnati 165 € letne članarine. Vsak izmed kolesarjev pa mora plačati članarino/licenčnino – odvisno od kombinacije (glej spodaj)…

  Je bil pa dogovor na občnem zboru tak, da če se cca. 10 kolesarjev odloči za licenco, bi se klub včlanil v KZS in bi potem vsak od teh, ki želi licenco poravnal še članarino/licenčnino.

  Spodaj prosim, da se napišete tisti, ki bi vzeli licenco, da vemo “ukrepati” naprej…

  Seveda so spodaj zaželjeni tudi komentarji in morebitna vprašanja… 🙂

  Pozdravljeni,

  Licenco turist vzamejo kolesarji, ki želijo imeti zavarovano odgovornost proti tretji osebi (to pomeni, da zavarovalnica krije morebitno škodo, ki jo imetnik licence povzroči nekomu v nezgodi – in sicer do 70.000,00 €).
  Hkrati se lahko udeležujejo tujih prireditev. S to licenco pa ne morejo zbirati točk po pokalih.

  Če želijo zbirati točke po pokalih, morate imeti rekreativno licenco (amater ali master, ženske a-b-c). Kombinacija je odvisna od tega, kakšno zavarovanje kolesar želi imeti, nekateri so nezgodno zavarovani že po raznih drugih policah.

  Zavarovalne kombinacije licenc:
  Mali / osnovni paket, v katerega je vključena izdelava licence, odgovornost imetnika licence do tretje osebe (za povzročeno škodo do 70.000,00 €) in nezgodno zavarovanje (zavarovalnina izplačana v primeru nezgodne smrti 6.500,00 € in v primeru invalidnosti – odvisno od stopnje invalidnosti, ki bi nastala ob nezgodi – do 13.000,00 €) — cena: 41,20 €

  Srednji paket, v katerega je vključena izdelava licence, odgovornost imetnika licence do tretje osebe (za povzročeno škodo do 70.000,00 €) in nezgodno zavarovanje (zavarovalnina izplačana v primeru nezgodne smrti 6.500,00 € in v primeru invalidnosti – odvisno od stopnje invalidnosti, ki bi nastala ob nezgodi – do 13.000,00 €, dnevna odškodnina 2,00 € in mali kasko kolo (za povračilo škode do 500,00 € ) — cena: 111,20 €;

  Veliki paket, v katerega je vključena izdelava licence, odgovornost imetnika licence do tretje osebe (za povzročeno škodo do 70.000,00 €) in nezgodno zavarovanje (zavarovalnina izplačana v primeru nezgodne smrti 6.500,00 € in v primeru invalidnosti – odvisno od stopnje invalidnosti, ki bi nastala ob nezgodi – do 13.000,00 €, dnevna odškodnina 3,40 € in veliki kasko kolo (za povračilo škode do 1.000,00 € ) — cena: 151,20 €.

  * Kasko kolo: dodatno k tem kombinacijam, lahko kolesar zavaruje več koles, eno kolo je že v kombinaciji, za vsako dodatno zavarovano kolo pa doplača 15,00 €.
  ** Coris – zdravstveno zavarovanje v tujini – je celoletni (oz. od datuma izdaje do 31.12.) (cena zelo ugodna in še nisem slišala pripombe, celo nasprotno, vsi, ki so zboleli ali se poškodovali v tujini, so pohvalili, kako brez problemov se je odvijala medicinska pomoč oz. zdravljenje). Coris lahko tudi vzame vsak imetnik licence oz. članske izkaznice tudi pri osnovnem/malem paketu. ( v tem primeru je cena: 41,20 € + 43,00 €).

  Če pa so kolesarji zavarovani, tako nezgodno kot za tujino po drugih že sklenjenih policah in ne želijo zbirati točk v pokalu, pa lahko vzamejo belo člansko izkaznico – osnovno kombinacijo, ki vsebuje le zavarovanje odgovornosti proti tretji osebi (do 70.000,00 €). Pravzaprav bi vsaj to priporočala vsakemu, ki sede na kolo, tudi če se pelje le do trgovine. Trenutno so tudi pri nas taki časi (včasih se je to dogajalo le v Ameriki), da zavarovalnice takoj obremenijo povzročitelja za nastalo škodo. Imeli smo primer, ko bi moral starejši kolesar plačati škodo cca. 1.500,00 € (kar je veliko, glede na to, kakšne penzije so pri nas), ker je sodišče ugotovilo, da je bil kriv prometni nezgodi. K sreči je imel licenco (predvsem zavarovanje odgovornosti po licenci) in je dokumentacijo obravnavala zavarovalnica, ki bi sicer plačala to škodo, če ne bi v postopku ugotovila, da kolesar sploh ni bil kriv in je to tudi dokazala …..

  Skratka, bela članska izkaznica stane 21,20 € in bi jo, kot sem že napisala, vsakemu, ki sede na kolo.
  Za člansko izkaznico niti ni potreben klub, lahko jo vzame vsaka fizična oseba ….

  V kolikor se boste odločili za članstvo, prosim, pošljite izpolnjeno vlogo za članstvo v KZS (še to: če imate le rekreativne licence, je letna članarina kluba 165,00 €, plačate pa še vsako izdelano licenco ali člansko izkaznico po ceniku – odvisno od kombinacije. V vseh navedenih cenah je že vračunan DDV, kjer je in izdelava licence oz. članske izkaznice).

  #32816
  MaZi
  Keymaster

  Jaz osebno, bi se odločil za licenco in zavarovanje pa mislim, da je bil podobnega mnenja še kdo na občnem zboru. Bi se pa odločil za osnovni paket (41,20 €).

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.