Prešernov pohod na Zavrh

Home Forums Tek in tek na smučeh Prešernov pohod na Zavrh

Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #41631
  MaZiMaZi
  Keymaster

  ŠD Utrip iz Zminca tudi letos vabi na Prešernov pohod na Zavrh…

  Vabimo vas, da se nam pridružite na že 16. Prešernovem pohodu na Zavrh. Pohod, ki svojo tradicijo vleče že iz leta 1999 bo letos v rokah ZMINŠKE MLADINE v sodelovanju s športnim društvom. Vsa energija bo usmerjena v prijetno vzdušje, zabavo, postrežbo in kulturni vložek.

  Na pohod se bomo podali tako kot že vrsto let doslej z mostu v vasi Zminec ob 10. uri,
  kjer vpisujemo pohodnike. Pot je dolga dobre štiri kilometre in da jo premagamo zahteva približno uro in pol do dve. Z mostu se bojo udeleženci podali na prijetno pot mimo prenovljene kapelice Svetega Bernarda (kjer bo prvi postanek) ter naprej po grebenu do lovske koče na Zavrhu.
  Pot je res primerna za vsakega ljubitelja rekreacije in narave saj med potjo lahko ozremo hrib s cerkvijo sv. Andreja in pri sami koči uživamo s čudovitim razgledom na sv. Ožbolt.
  Zaradi padavin v preteklih letih in hladnega vremena opozarjamo, da bo pot lahko mokra, spolzka ali zasnežena, pomrznjena, tako da previdnost ne bo odveč. V primeru pretežavnega terena, si organizator dovoljuje spremembo trase po cesti. Pohodniki naj poskrbijo za primerno obutev in opremo.
  Za informacije v zvezi s pohodom lahko pokličite na številko 040 326 162 (Ian).

Viewing 1 post (of 1 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.