L’etape Slovenija

Minuli konec tedna je bil na Gorenjskem v znamenju velikega kolesarskega praznika. Več kot tisoč rekreativnih kolesarjev se je namreč udeležilo premierne izvedbe dirke L’Etape Slovenia by Tour de France, rekreativne preizkušnje na dveh razdaljah (70 in 138 km) pod okriljem blagovne znamke dirke po Franciji.

Dvodnevni dogodek, ki je dodobra oživil tako središče Kranja kot ceste po Gorenjski, je odlično uspel, rekreativnega kolesarjenja na najvišji mogoči organizacijski ravni pa je se poleg otrok in družin, ki so bili aktivni v soboto, na pravi “Tour de France izkušnji” udeležilo več kot 600 kolesarjev na daljši razdalji (138 km) in več kot 400 na krajši (70 km) iz 17 držav. Udeležence je na progi spodbujal tudi ambasador dirke in domačin, naš vrhunski kolesar Matej Mohorič, družbo pa mu je delal pravi, znameniti Tourov hudiček Didi.

Trasa 138-kilometrske preizkušnje je potekala skozi enajst gorenjskih občin, najbolj naporna pa sta bila vzpona na Jamnik in Šenturško Goro. Koloka je imela na štartu 138-km preizkušnje dva svoja člana in sicer Andreja D. kateri je prikolesaril do absolutnega 6. mesta ter 3. mesta v svoji kategoriji ter Zmagota K. kateri je prikolesaril do absolutnega 198. mesta ter 8. mesta v svoji kategoriji.

Na krajši 70-km preizkušnji pa je imela Koloka enega svojega člana in sicer Tadeja A. kateri je v zaključnem šprintu na Jelenov klanec ostal brez absolutne zmage ter dosegel končno 2. mesto absolutno, prav tako pa je bil 2. v svoji kategoriji.

Fantje čestitke za vrhunske rezultate in hvala ker tako dobro zastopate naš klub. Koloka je ponosna na vas!

Pravi kolesarski praznik, ki pod okriljem slovitega Toura poteka v 20 državah po vsem svetu, bo tako postal tradicionalen, znan pa je že termin druge izvedbe, saj bo 2. in 3. septembra 2023 tudi drugo preizkušnjo L’Etape Slovenia gostil Kranj z okolico.

#kolokajehuda