Re:Re: Priprave ŠD Koloke DALMACIJA – DEBATA

Home Forums Kolesarske runde Priprave ŠD Koloke DALMACIJA – DEBATA Re:Re: Priprave ŠD Koloke DALMACIJA – DEBATA

#29605
iza
Participant

Še kratko poročilo z rund na pripravah:

1.dan
Zjutraj smo se odpeljali proti Zadru in v hotel prispeli okrog 13.00 ure. Sledilo je kosilo, nato pa že prva runda.
Razdelili smo se v dve skupini in sedli na kolo. odpeljali smo se proti Nin-u in naprej preko mostu na Vir.Vožnja nazaj je potekala po isti trasi z nekaj dodatnimi kilometri po Zadru. Prevozili smi 80 kilometrov in naredili 480 višincev.

2.dan
pedala smo zavrteli že zgodaj in se iz zadra namenili proti otoku Pagu. Ob ugodnem vetru in toplem sončnem vremenu smo hitro dosegli paški most. nadeljevali smo skozi mesto Pag, sledil je kratek vzpon in nato mimo šimunijev do Novalje.
Tam smo imeli postanek za okrepčilo in polnjenje z OH hidrati. Vrnili smo se po isti poti z močnim vetrom v prsa.
Števec je pokazal 154 kilometrov in 1730višincev.

3.dan
Za ta dan je bila planirana malo krajša runda kot prejšnji dan. Štartali smo iz Zadra skozi Posedarje preko masleničkega mostu do Obrovca.Iz Obrovca smo se preko Benkovca vrnili v Zadar. 115kilometrov in 1200višincev.

4.dan
Za zadnji dan je bil planiran tudi Kraljevski vzpon.Ta se je kasnje izkazal za res EXTRA kraljevskega saj v določenih odsekih naklon preseže 25% (max.29%)!!!!!!
V dveh grupah smo se v lepem tempu odpravili iz hotela preko Masleničkega mostu do Paklenice.Tam smo imeli kratko pavzo in dobili še zadnje napotke za vzpon. Takoj ko smo pognali v klanec je sledila kruta ugotovitev – klanec da te kap.
vzpona je bilo dobrih 7km, najhitreje pa ga je zmogel leader kolokine tekmovalne ekipe LUKA FRELIH – sin nekdaj odličnega kolesarja Draga Freliha.
Sledil je spust nazaj do Paklenice, kjer nas je čakal PEČELIN-ov avtobus.Tam se je 1.KOLOKIN DALMACIJA TOUR končal.
Sledila je še vožnja z avtobusom po jadranski magistrali proti domu. Vožnja nam je postregla s prelepim razgledom in vsi smo bili mnenja, da bi z lahkoto še podaljšali za nekaj dni.
Domov smo se vrnili v večernih urah.

Še enkrat hvala vsem za uspešno izpeljane kolesarske priprave zlasti zakoncema Pečelin.

KOLOKA JE HUDA!!