Škofja Loka-Strunjan

Home Forums Kolesarske turce, opisi poti … Škofja Loka-Strunjan

 • This topic is empty.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #28820
  resk
  Participant

  Lepo nedeljsko jutro in padla je odločitev (no padla je že v soboto ,zaradi lepe vremenske napovedi) greva na morje- s kolesom. Za marsikoga malo nora ideja, za nekatere pa izziv. Pa se podava proti Žirem malo čez sedmo uro zjutraj. Jutranje temperature so bile primerne, le v soteski proti Rovtam je bilo malo hladneje.Bolj kot sva se bližala Logatcu, topleje je bilo. V Logatcu se ustaviva toliko, da slečeva anorake in se podava naprej proti Postojni.Na stari cesti ni bilo veliko prometa, le nekaj motoristov kateri so uživali v “polaganju ovinkov”. Sledi prvi postanek v Postojni,ob kavi z velikim kupčkom smetane.

  Potem pa naprej proti naslednjem postanku v Kozini. Vreme je bilo idealno za kolesarjenje, ne prevroče, sorazmernomalo prometa, le veter ni bil ugoden. In potem Kozina. Zopet kratek postanek, pa kratek vzpon proti Črnem kalu in potem dolg spust proti Kopru. Šele tu se je toliko ogrelo,da sva slekla dolge hlače in rokave, čeprav je z morja,kar hladno pihalo. Ob obalni cesti potem do Izole,pa mimo Belvedera čez hrib, kratek postanek in pogled proti Piranu

  in potem samo še spust proti Strunjanski plaži.Na koncu zaslužen počitek in zadovoljstvo, da je vse potekalo brez težav.

  #32000
  sixfor
  Participant

  bravo Reski 😎

  #32001
  Anonymous
  Inactive

  Samo počivanje pa pir … hec 😆

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.