Tek za Tiana

Home Forums Splošno Tek za Tiana

 • This topic is empty.
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
 • Author
  Posts
 • #28769
  DerlinkD
  Participant

  Tianovo pismo:

  Sem Tian in sem star 3 leta. Rodil sem se dva meseca prezgodaj. Čeprav sem po naravi vesel in navihan fantek, imam že od rojstva naprej razvojne težave. Svoje prve korake sem naredil pri 2 in pol letih in od takrat odkrivam svet. Mami in ati sta opazila, da sem v svojem svetu, v katerem sem rad sam in se le redko vključujem v družbo. Pred kratkim so mi diagnosticirali motnje avtističnega spektra. Še vedno ne govorim, ne znam se vključiti v igro svojih vrstnikov, imam ponavljajoče se obnašanje in idr…, a kljub vsem težavam sem dobrovoljček, ki ima rad objeme. Moja mamica in ati bi mi rada pomagala in mi omogočila čim bolj polno in samostojno življenje.

  Rad bi enkrat rekel svojima staršema MAMI in ATI in razumel stvari, kot jih razumete vi. Rad bi se jima zahvalil za vso skrb in pomoč.

  Odkrila sta namreč program, v katerega verjameta, da bi meni najbolj pomagal. Program se imenuje The Son-Rise Program. Posebnost tega programa je, da bosta moja starša terapevta, ki bosta z vztrajnostjo, navdušenjem in ljubeznijo izvajala ta program doma, v za to posebno urejeni igralni sobi, v kateri bom preživel več ur vsak dan naslednjih nekaj let. Programa se je mogoče naučiti le v ZDA v Autism Treatment Centru, kjer se je potrebno udeležiti enotedenskega tečaja. Program je bil nagrajen za najboljšo avtizem terapijo v letu 2011. V okviru našega zdravstva pa mi pripadajo le 3 ure dela s specialnim pedagogom na teden.

  Poleg intenzivnega programa bom potreboval biomedicinsko terapijo s hrano (brez glutena in kazeina) in z ostalimi dodatki k prehrani iz tujine (vitamini, minerali, probiotiki) ter kasneje tudi terapijo s kisikovimi komorami (Hyperbaric Oxygen Therapy). Dokazano je, da te komore obnavljajo celice v možganih, katere so pri otrocih z avtizmom poškodovane.

  Moja starša se zavedata, da ju čaka veliko trdega dela, vendar sta odločna in se učita, kako mi pomagati, ker sta prepričana, da s pravilnim delom in zgodnjo intervencijo lahko dosežem vse. Da mi bosta lahko pomagala, bosta potrebovala več finančnih sredstev, kot sta jih zmožna zbrati oz. zaslužiti sama. Vsak prostovoljni prispevek bi jima olajšal pot v Ameriko, pripomogel pri biomedicinski terapiji in pri terapiji s kisikovimi komorami, za kar bi vam bili vsi trije neizmerno hvaležni.

  Kdaj: 22.12.2011 med 09.00 in 18.00 uro
  Kje: Stadion policije Tacen pod Šmarno goro
  Kaj: tek
  Organizator-ji: Policija in Športno humanitarno društvo Never Give Up

  Kontaktni podatki
  Telefon:031 326 109
  Kontaktna oseba-e:Olga Kantužer Deželak

  Opis
  Udeleženci – tekači bodo tekli po stezi stadiona poljubno število krogov. Tek ni tekmovalnega značaja, vsak tekač odteče kolikor želi. Štartnine ni. Zbirali se bodo prostovoljni prispevki namenjeni Tianu.

  #31583
  DerlinkD
  Participant

  Gre pa to za sina mojega sodelavca, da boste vedl. teka se bom jaz udeležil ob 11.00 uri in nato opravil še trening na Šmarno Goro.

  Vabljeni vsi KOLOKOVCI!!!

  Ostal podrobnosti na:
  http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.php?p=268289#p268289

  #31584
  brane
  Participant

  z Urošem greva ob 12.30 iz Loke, da se ob 13.00 pridružva Domnu za en tek na stadionu, pol pa baje še na Šmarno!
  A gre še kdo???????????

  #31585
  DerlinkD
  Participant

  Poskrbleno je tudi za garderobe in tuše!

  #31586
  ozzy
  Participant

  Jst bi šel vendar je to zame prezgodaj, zaradi službenih obveznosti!
  Če bi kdo šel kasnej naj mi sporoči ob cca. 15.00 – dalje1

  #31587
  DerlinkD
  Participant

  Evo dobrodelnost uspela, Tian se je zahvalil, pride pa še uradna zahvala. Blo je pa fino.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.