Bonjour Kolokovci

Home Forums Kolesarske turce, opisi poti … Bonjour Kolokovci

 • This topic is empty.
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #29082
  Avatarmojcej
  Participant

  Pozdrav, kateri je iz ust domačinov zvenel tako mehko in melodično.
  Torej teden dni kolesarjenja v Franciji je za nami, vtisi so še sveži zato jih delim z vami. Moramo biti zadovoljni, da nam je bilo z izjemo enega dne vreme naklonjeno in smo prekolesarili zadane cilje. Prekolesarili smo nekaj francoskih prelazov preko katerih je v preteklih in tudi letošnjem letu potekal “Tour de France”. Istočasno smo že prvi dan doživeli delček tega vzdušja, saj smo morali zaradi cestne zapore počakati.

  Nastanjeni smo bili v prijetnem kraju Les Deux Alpes na višini 1650m in prekrasnim razgledom na okoliške hribe.

  Za ta razgled pa smo se morali potruditi, saj smo se na začetku vsake “etape” spustili v dolino in seveda nas je ob zaključku prav tako čakalo napornih 10 serpentin ali cca 600m višine. Nekateri smo zato izkoristili prevoz z gondolo, katera je vozila iz idilične vasice Venosc in nas je skupaj s kolesom popeljala na vrh. Ker vsak dan pa res nisi bil pri volji še za tistih 600 m in zato hvalabogu za to gondolo.

  Prvi dan smo omenjeno dolino tudi prekolesarili in uživali v razgledih.

  Naslednji dan pa naš prvi cilj preko 1999m visokega prelaza Col da Sarrrene pa spust do bolj znanega Alpe d´Hueza. Čudovit vzpon, med cvetočimi travniki in prekrasnimi razgledi .

  In potem so si v naslednjih dneh sledile same “kraljevske etape”.

  Klasični Alpe d´Huez in njegovih slavnih 21 serpentin, kateri s te strani ni tako slikovit , ampak “nekaj velja” če si ga prevozil, zato pa smo ob povratku zavili na slikovitejšo panoramsko pot.

  In potem je sledila “etapa” po slikovito speljani cesti skozi nekaj predorov do prelaza Lautaret in naprej do Col du Galibierja na višini 2642 m.

  In potem kot da ne bi bilo že dovolj, še tisti frdamani vzpon 600m ob povratku do kraja naše nastanitve.

  Naslednji dan smo nekateri izkoristili za pohod v bližnje hribe, nekateri za smučanje na ledeniku, ja nekaterim pa je bil cij osvojiti še cca 60km oddaljena prelaza Col du Glandon ter Col de la Croix de Fer.

  Potem pa še zadnji in za mene najlepši Col d´Izoard 2360m pa seveda zaradi utrujenosti tudi najnapornejši. Ta dan smo se z avtobusom zapeljali do prelaza Lautaret, se s kolesi spustili do Briancona in potem po slikoviti dolini, katero so krasili macesnovi gozdovi “osvojili ” še naš zadnji cilj. Pa seveda povratek nazaj na Lautaret.

  To je kratek povzetek za mene enega najnapornejših vendar daleč najlepših kolesarskih izletov. Fotografije in opisi vsekakor ne morejo prikazati vseh razsežnosti in lepote francoskih Alp, skušala pa sem vam jih vsaj malce približati. Zagotavljam vam, da vam ne bo žal če jih kdaj obiščete s kolesom in prekolesarite vsaj majhen delček “francoske pentlje” tako kot smo jo mi.

  #34247
  tavelktavelk
  Participant

  Mojca čudovito, vidim da ste opravili odlične višinske priprave in si spet v stari formi.
  Hvala za povzetek, slike in pocejanje slin 😀 😀 😀

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.