Člani Koloke in njihov ego

Home Forums Splošno Člani Koloke in njihov ego

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • Author
  Posts
 • #42214
  AvatarAnonymous
  Inactive

  Pozdravljeni
  Kolesar sem že mnogo let in sem videl že marsikaj. Ena prvih stvari, ki sem se jih naučil je bilo pozdravljanje drugih kolesarjev. Vedno ko sem koga srečal, sem ga na nek način pozdravil (z roko, prikimal, z besedo). To mi je prišlo v navado in vidim, da podobno počnejo večinoma tudi drugi. Ni veze ali je poznava ali ne, pač taka navada. Vem, da vas je pri Koloki kar nekaj starih mačkov in so vam take stvari del vsakdana.
  Danes pa sem na poti do Naceta srečal 5 Kolokinih kolesarjev, vsem sem rekel živijo, ker sem se vozil počasi, z njihove strani pa nobenega odziva. En je pogledal v tla, drugi stran, ostali pa kot da ni bilo nič. Zdelo se mi je čudno in sem vse lahko le pripisal njihovemu Egu (razen., če so bili gluhi, v kar dvomim).
  Počutil sem se čudno in mi je bilo na koncu že malo žal, da sem jih pozdravil.
  Vedno pravim, da tisti ki na kolesu ne pozdravi/odzdravi ni pravi kolesar. Govorim o ljudeh s cestnimi/gorskimi kolesi, kolesarskim dresom in čelado.
  Očitno je pa Koloka res tako huda, da ji ni treba pozdravljati na cesti!
  Lep pozdrav

  #42216
  DerlinkDDerlinkD
  Participant

  Jurgen, mogoče težava ni v KOLOKI, ampak v tebi.LP

  #42217
  hemahema
  Keymaster

  Jurgen, pozdravljen.
  Rada bi povedala par stvari v naš zagovor. Koloka je klub, ki ga sestavljajo ljudje. Združuje kolesarje in ne skrbi za posameznikovo vzgojo, ki bi si jo moral pridobiti že v otroštvu. Zato se mi ne zdi pošteno obtoževati celoten klub. Jaz osebno kolesarim že 15 let. Zadnje 4 leta kot članica Koloke na cestnem kolesu, prej pa na gorcu. In moram reči,da vedno pozdravljam vse, tudi gorske kolesarje, traktoriste,delavce na cestah, ljudi ob cestah. Ko grem na gorca in sem v nevtralnih barvah me specijalkarji praviloma neumno gledajo ko jih pozdravim. Znano ,mar ne?
  Razen…..mogoče si opazil njihov tempo….trening intervalov mogoče…. ne vem. Vem pa da traso do Naceta vozimo drugače, kakor…..ne vem…Lučine, Katarino. Je le “naš” klanček. Saj na Franji tudi najbrž ne pozdraviš vsakega,ki ga dohitiš,ali pač? Trudim se da dajem drugim zgled. Dvignjena roka, kimanje z glavo res ne pobere toliko energije mar ne. Predvsem pri mladih kolesarjih,pa ni važno iz katetega kluba so opažam,da ne pozdravljajo. Stvar vzgoje v družini in ne v klubu.
  Zato vztrajajva in še naprej pozdravljajva vse ;-). Lahko se nam pa pridružiš v klubu in boš videl ,da so vsi fantje in dekleta zelo preprosti ,uredu in prav nič naduti. In o kakšnem klubskem Egu ni duha mi sluha.
  Lepo te pozdravljam.
  In če ne bom ravno pred tem,da vržem pljuča ven na klancu do Naceta, te bom pozdravila tudi tam.
  Hema

  #42218
  MaZiMaZi
  Keymaster

  Jurgen (aka. Nejc Biček, oziroma oseba, ki se skriva za Nejčevim email naslovom), se strinjam s teboj, ni lepo da se ob pozdravu ne odzravi nazaj. In ja, ljudje smo pač ljudje, taki in drugačni…nekateri pač ne odzdravijo, kaj naj. Tudi o Babmbijih bi lahko zgubljali besede na to temo, pa jih ne bom, ker ostali pač ne moremo človeku vcepiti naše (moje) miselnosti in navad, tako pač je. Prej ko to sprejmemo, prej se bomo nehali sekirati glede tega in še bolj uživali na kolesu. Je pa res, kolesarjev je vedno več…s tem pa tudi veliko različih karakterjev, egov,… itd. Konec koncev, tudi na ulici ne pozdraviš vsakega 😉

  Tvoje ime (vsaj mislim, da sem zadel z njim) sem pa navedel zgolj zato, da bodo naši fantje (in dekleta) vedeli koga niso pozdravili in bi želel odzdrav nazaj, da bo v prihodnje mogoče srečanj z nami/njimi bolj prijetno 🙂 Konec koncev, če nekoga obtožuješ česarkoli, je prav da poveš kdo si in ne da se skrivaš za anonimnostjo formuov…to je preveč “slovensko” in ne paše na športni, sploh pa ne kolesarski forum, se strinjava? 🙂

  LP, Žiga

  #42221
  Avatareruj
  Participant

  Jurgen,

  v naš (moj zagovor) bom povedal – včeraj sem te videl (če je Jurgen aka Nejc) in te pozdravil – rahlo sem pokimal – je pa res, da ob tem, ko se peljem po klancu navzdol, po navadi ne pozdravljam z dvigom roke 😉 oz. se kdaj tudi kakšen “živjo” presliši…mislim pa da ni pošteno in fer, da si kar pavšalno navdel, da KOLOKINI kolesarji ne odzdravljamo…

  Tudi sam sem sicer pristaš tega, da se kolesarji med seboj pozdravimo….prej bi rekel naslednje…mislim da je ta FORUM namenjen članom KOLOKE in ne temu, da se nas kar pavšalno inkognito kritizira, saj verjetno tudi ti ne moreš dati roke v ogenj za vse tvoje (so)člane, da so 100 % pri pozdravljanju, glede ega – o tem pa raje ne bom izgubljal besed 🙂

  Lp Jure

  #42245
  branebrane
  Participant

  kolesarji KOLOKE ne pozdavljajo
  Včeri popoldan sva z Urošem na Poljanski dolini srečala nasproti vozečega Kolokuca (v zadnjem trenutku), ki se je vlekel za Zetorjem. Imel je tako hitrost, da sploh ni pozdravil.
  Ti ti KOLOKUC

  #42247
  izaiza
  Participant

  Ja kdo j pa bil to? Mogoče vaju pa ni vidu če je bil čist za Zetorjem…to je lahko edino opravičilo….

  #42248
  sebaseba
  Participant

  Baje da ju je vidu,pa tud pokimu, ker za Zetorjem pa res ne mors z obema rokama mahat

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.