KOLESARJENJE PO MEDJIMURJU

Home Forums Kolesarske turce, opisi poti … KOLESARJENJE PO MEDJIMURJU

 • This topic is empty.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #29112
  urosuros
  Participant

  Prejšnji vikend sva bila s Simono na kolesarjenju po Medjimurju, kraju ki naju je navdušil z možnostmi za kolesarjenje in oddih, zato bom z vami v nekaj vrsticah delil najino doživetje. Iz Škofje Loke do Medjimurja je 230 km, oziroma dobri dve uri in pol vožnje po avtocesti do Lendave, kjer sva prestopila slovensko hrvaško mejo in od tam, po desetih kilometrih prispela v Terme Sveti Martin.

  Navdušena sva bila nad hotelom in gostoljubnostjo osebja, poleg tega pa nama je bilo naklonjeno tudi vreme. V soboto sva se prebudila v sončno jutro in se po zajtrku odpravila na preizkus kolesarskih poti. Na recepciji so nama posodili Garmina v katerem so bile že naložene trase, saj bi se brez tega težko znašla po neštetih poteh Medjimurja. Izbrala sva najdalšo 100 km traso, ki naju je v prvih desetih kilometrih vodila po razgibanem terenu med vinogradi in malimi vasicami, vikendi, med katerimi je bilo polno kratkih vzponov in spustov (med njimi tudi 14% klanec). Ko sva zapustila razgibana pobočja je bila pred nama samo še ravnina z dobro urejenimi cestam in malo prometa. Skratka uživancija na kolesu, ki sva jo zadovoljna in polna dobrih vtisov zaključila po 120 prevoženih kilometrih. Popoldan sva prelep dan preživela v savni in bazenu. Nedelja nama žal ni bila naklonjena, saj naju je pričakalo megleno in hladno jutro tako, da sva se po zajtrku odpravila nazaj proti domu.

  LifeClass Terme Sveti Martin z različno ponudbo v čudoviti naravi razvajajo tisočere okuse in želje svojih gostov. Le-ti se lahko udobno namestijo v hotelu s štirimi zvezdicami ali pa v apartmajih, čez celo leto pa jih čakajo razvajanja z izjemno blagodejno termomineralno vodo in wellness ponudba, ki jo dopolnjujejo športne in aktivne počitnice – za razvajanje posameznika ali pa kot odličen oddih za vso družino.

  V hotelu se res trudijo in imajo posluh za kolesarje, oziroma lahko rečem, da živijo za kolesarstvo, saj med drugim nudijo najem kolesa in kolesarske opreme, prostor za čiščenje koles, servis koles, vodene kolesarske ture, prostor za skladiščenje koles ter čiščenje športnih oblačil. Lahko si izposodite tudi GPS navigacijo za kolesarjenje, ki vas bo vodila preko dvajsetih zanimivih točk, bogate naravne in kulturne dediščine kraja. To je idealen način, da si lahko ogledate znamenitosti Medjimurja, ki se raztezajo na več kot 700 km (cestnih in gorskih) kolesarskih stez.

  Okolica term je obdana z gozdovi, vinogradi, sadovnjaki, njivami, potoki in z reko Muro, skratka okolje prečudovite narave, ki jo povezujejo dobro urejene kolesarske poti. Navdušujejo tudi tradicionalne zgradbe v okolici, saj je Medžimurje polno gradov, avtentičnih vinskih kleti, ki jih je moč najti v samih vinogradih in po vaseh, ter cerkva in majhnih vasic.

  Poleg naštetega vam Medjimurje ponuja tudi ostale raznovrstne aktivnosti in doživetja: od podkovanja konj, raftinga, jahanja konj, pa do iskanja zlata, obiska farm, raziskovanja okolice Mure in Drave, spoznavanja tradicionalnih obrti in obiska vinskih kleti.

  Da bi vse našteto omogočili vsem članom kluba ŠD KOLOKA, smo skupaj z direktorjem hotela g. Branimirjem Blajićem, direktorjem marketinga g. Danom Vidoševičem ter PR svetovalko go. Ireno Pavčič pripravili ugodno ponudbo, ki vam jo predstavim na novoletni zabavi oz. na občnem zboru.

  Več podrobnosti si lahko ogledate na: http://www.spa-sport.hr

  #34461
  urosuros
  Participant

  Ostale informacije sledijo …
  [attachment=0:rhqgkghr]terme.jpg[/attachment:rhqgkghr]

  #34462
  wallacewallace
  Participant

  Tole se super sliši.

  #34463
  JernejaJerneja
  Participant

  V vednost… že v okolici Ljutomera, vem iz izkušenj 🙂 da so lepe ceste malo prometa, minimalno jaškov in urejene kolesarske poti!! Lahko imate ravnino ali pa zaviteje v Gorice, ter se vozite po večinoma asfaltiranih poteh med vinogradi!! Odlično je 🙂 🙂

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.