Vršič- Predel-Mangart

Home Forums Kolesarske turce, opisi poti … Vršič- Predel-Mangart

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #40782
  Avatarmojcej
  Participant

  Ker so napovedovali še en vroč dan, sva se od doma odpravila že malo čez šesto uro, tako da sva že nekaj čez sedmo uro sedla na kolesi in poganjala pedala proti Vršiču.

  Ura je bila zgodnja, zato je bilo prometa malo in jutro še dokaj sveže. Na vrhu pa je že prijetno grel sonček. Črede ovčk so vsakega prišleka obiskale in se nadejale prigrizka.

  Potem pa je sledil dolg spust proti še dokaj hladni Trenti in po dolini Soče do Kluž in zopet vzpon proti Logu pod Mangartom in naprej Predelu. Tu pa je sonce že pridobivalo na moči in o hladu ni bilo več duha.

  Noge so bile že utrujene, hrbet boleč, na zobniku sem uporabila vse kar sem imela in grizla naprej v klanec.
  Dan je bil prekrasen z višino pa je pojenjala tudi vročina. In potem končno sedlo. Razgled po okoliških hribih pa naju je nagradil s prekrasnim razgledom po okoliških vršacih.

  Na hitro nekaj posnetkov nato pa je sledil spust proti Predelu in po italijanski strani do Trbiža. Od tam pa po urejeni kolesarski stezi, (katera je k sreči speljana po dokaj senčnatem predelu) nazaj v Kranjsko goro. Aktivnega kolesarjenja je bilo za dobrih šest ur in pol in prav prileglo se je sestopiti s kolesa in sezuti kolesarske čevlje, vendar je bilo lepo.

  • This topic was modified 5 years, 7 months ago by Avatarmojcej.
  #40801
  izaiza
  Participant

  Zares lepa runda fino napisano, pa lepe slike….

  #40803
  sixforsixfor
  Participant

  huda ,bravo 😉

  #40806
  hemahema
  Keymaster

  Mojca,bravo. Res lepa runda. Zelo lepe slike in lepo si opisala.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.